Kåre Nymark jr.

Kåre Nymark jr. er som resten av brødrene også fra Langevåg på Sula. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i 2000. Aktiviteten spenner over et bredt spekter av stilarter. Inspirasjonen fra mange turer til New Orleans , og et bluespreget utrykk er alltid tilstede, kombinert med en åpen og tidløs tilnærming til jazz-tradisjonen. Han har vært med å etablere flere band som har vært eksponenter for vital norsk jazz de siste 15 årene, som Nymark Collective , Funky Butt og Gumbo. Og han var trompetist i Ytre Suløens Jass-ensemble i 18 år. Siden 2009 har han også hatt sitt eget Kåre Nymark jr. band.
Han har samarbeidet med en rekke musikere og artister som for eksempel Jason Moran, The Real Thing, Tricia Bouttè, , Tord Gustavsen, Kristin Asbjørnsen og Hilde Louise Asbjørnsen, og har konsertert i USA, Afrika, Asia og Europa. . Som en del av den kulturelle skolesekken har han gjennomført nærmere 1000 konserter for barn gjennom produkjsoner med Gumbo og École Créole.
I tillegg til å jobbe som studiomusiker i diverse sammenhenger, er Kåre også mye brukt som pedagog, og underviser på seminarer og kurs over hele landet.

www.kaarenymarkjr.com