Galakse Fantasi med The Brazz Brothers og rekordstort Trondheim Symfoniorkester.


Et Trondheim Symfoniorkester på godt over hundrede musikere vil sammen med The Brazz Brothers fylle scenen i Olavshallen i forbindelse med urfremføringen av det helt nyskrevne verket Galakse Fantasi av Helge Førde. Det førti minutters lange verket representerer samtidig et nyskapende samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Kommunale Kulturskole og The Brazz Brothers.

I Galakse Fantasi vil hver enkelt musiker i TSO fungere som mentorer for hver sin elev fra Kulturskolens Symfoniorkester, noe som til sammen gir et dobbelt symfoniorkester. I tillegg vil bestillingsverket involvere et fjernorkester som skal plasseres rundt i Olavshallen med enda flere messingblåsere. Elever fra visuell kunst ved TKK vil være med å lyssette musikken og det store orkesteret på spektakulært vis.

”Musikken vil få et stort og mektig moderne symfonisk uttrykk hvor The Brazz Brothers vil fungere som astronauter og lede den elleville ferden utover i galaksene,” forteller Helge Førde.

Konserter Olavshallen, Trondheim onsdag 3. des., torsdag 4. des. og fredag 5. des. 2014.

Video om galaksefantasi-prosjektet: