The Brazz Brothers med gjestesolist Jiggs Wigham (trb)


I forbindelse med Norwegian International Wind Festival i Trondheim vil The Brazz Brothers spille med den anerkjente jazz trombonisten Jiggs Wigham som gjestesolist. Det skjer på Dokkhuset torsdag 3. april kl 1800 (kjøp billett her).

Jiggs wigham startet sin karriere i USA allerede på 1950 tallet hvor han spilt med Stan Kenton, Count Basie, Dizzy Gillespie, Tony Bennett, Dexter Gordon og Lee Konitz – for å nevne noen. I 1965 bosatte han seg i Tyskland hvor han i alle de senere år har jobbet som studiomusiker, frilans jazzutøver og ettertraktet pedagog. Her har han vært med i de ledende orkesterne og storbandene som Big Band Of Kurt Edelhagen, Peter Herbolzheimer Big Band, Bert Kaempfert Orch., osv..  I dag reiser han verden rundt som ettertraktet trombonesolist og er gjesteprofessor ved flere universitet. Han er for tiden leder av BBC Big Band i Storbritannia og kunstnerisk leder for Berlin Jazz Orchestra. (Jiggs Wigham.com)