Dansk «Dans med Rosalina»-suksess


Når man skal nævne store koncertoplevelser, kommer man ikke uden om ”Dans med Rosalina” – nordisk musik i absolut verdensklasse.

 

Povl Dissing, Benny Andersen og The Brazz Brothers turnerede for første gang sammen i Danmark i sensommeren 2003. Fra første dag blev det en succes, som gav genlyd landet over. Siden har holdet lavet nye Danmarksturneer, og succesen bliver stedse større. Mange vil kunne huske optakten til Det Kongelige Bryllup, hvor Dissing, Andersen & The Brazz Brothers var indbudt til at synge på Det Kongelige Teater.

Koncerten er tilegnet Benny Andersens elskede og nu afdøde hustru med mellemnavnet Rosalina. Aftenen tager sit udgangspunkt i Benny Andersens digte til Rosalina, som er nogle af den danske litteraturs og sangskats smukkeste kærlighedserklæringer. De bliver sunget med Povl Dissings særlige varme, hengivenhed og humor – og kædes sammen af Benny Andersens kærlige causerier og oplæsninger med dybde, alvor og nærhed. Alt imens det seks personer store norske messingblæser-ensemble The Brazz Brothers leger, spiller, hopper, fryder og charmerer sig igennem koncerten med Danmarks mest folkekære og hjertenære duo.

Politiken skrev bl.a.: ”Det var som en solopgang i al sin overvældende skønhed, varme og farverigdom” – og sluttede anmeldelsen med en opfordring til ikke at gå glip af koncerten, når den kom igen!

Ekstra Bladet skrev: ”Himmelsk” og gav koncerten

Berlingske Tidende har tidligere anmeldt Povl Dissing og Brazz Brothers på følgende måde: ”Tag ti af de mest rosende superlativer og fordel dem selv, for det er vanskeligt at retfærdiggøre koncerten med noget så fattigt som ord”.

Og sådan kunne man blive ved. ”Dans med Rosalina” er en koncertoplevelse af de sjældne og føles som ”et nyt univers, der overtog hver en krog i salen. Tekster og sange så dybe, gribende og sprudlende som selve livet sneg sig ind huden og til hjertet. Det var magisk, stor og uroligt livsbekræftende underholdning, når den er bedst” (Ringkøbing Amts Dagblad).

Utdrag fra dansk pressemelding