Bok om The Brazz Brothers


Boken «The Brazz Brothers» forteller noe om det å overleve som band i en mannsalder. Den forteller også om gehørspillmetodikk, litt om hvordan et jazzorkester kan bli sponsorobjekt for næringslivet og om hvordan man kan skape arbeidsplasser for sju personer av fem messinginstrumenter og et trommesett.

 

«Vi hadde jo lenge forstått at det foregikk noe bak i kulissene i de brazzizke hjem mens vi turnerte land og strand i både inn- og utland, slik vi har gjort i 25 år. Men at det skulle bli bok av det hadde vi ikke helt kunnet tro – ikke før vi satt på flyet til New York i sommer med hvert vårt manus på 500 sider – signert våre koner og deres gode hjelpere!

Hva hadde de tenkt å avsløre? Var det noe her som kunne kompromittere vår stilling som seriøse jazzutøvere og pålitelige samarbeidspartnere? Hadde de klart å grave fram noen personlige fadeser fra bakrommet eller fra festen etter konsertene? Eller hadde de rett og slett bare lirt av seg en kjedelig oppramsing av hva vi hadde bedrevet i alle disse årene mens de satt hjemme og ventet…

Vi leste og studerte, noterte og korrigerte. Forbløffende lesing – var dette om 0SS? Ufattelig, men sant: våre hjemmegående halvdeler hadde tatt oppgaven SVÆRT seriøst og de VILLE virkelig at dette prosjektet skulle sette spor. Dette har de klart, og vi bøyer oss i scenestøvet og gjør honnør til både våre kvinner, til bokas gjesteskribenter og til designer og fotograf som også har satt sitt personlige og smakfulle preg på verket.»

The Brazz Brothers

Forfatterne: Vi er The Brazz Ladies. Gift eller samboer med hver vår Brazzbror. Kvinner med ulik bakgrunn, alder, bosted, utdanning og yrke. Ann Kristin Andersson er sanger. Veslemøy Østrem er journalist. Grete Wennes er akademiker. Åse Ødegård er lærer. Magnhild Tafjord er musiker. Jannicke Lewin er forretningskvinne.

Bilderedaktør og hovedfotograf: Ottar Andre Anderson
Design og layout: Tommy Rasmussen

Boken kan kjøpes hos din bokhandler eller bestilles hos Cantando Forlag AS. Lansert 3. november 2005.